Over Sei-Do

Judoclub Sei Do Neer is in 1973 opgericht. Sei Do betekent de “positieve weg”. De club heeft een positieve benadering betreffende het aanleren van judotechnieken. Daarnaast geeft judo en sporten in het algemeen een positieve invulling aan je leven.

In de judo zijn er twee stromingen: Technisch en wedstrijdjudo. Bij Sei Do wordt de nadruk gelegd op het technisch judo; het proberen zo zuiver en perfect mogelijk de traditionele technieken uit te voeren. Dit vergt discipline en doorzettingsvermogen. Uiteraard is er ook aandacht voor het toepassen van deze technieken in oefenwedstrijdjes om snelheid te ontwikkelen. Eens per jaar worden er clubkampioenschappen gehouden om te zien wie de technieken het beste onder de knie heeft en de ander kan overmeesteren. Daarnaast is er aan het einde van het jaar een examen waarin de technieken worden beoordeeld voor het krijgen van een hogere band.

Bij Sei Do Neer is er nog een echt clubgevoel. Elk jaar wordt er een ledendag georganiseerd voor zowel de jeugd als de volwassenen. Het verloop van leden is heel stabiel waardoor iedereen elkaar al jaren kent. Dit geldt niet alleen bij de kinderen, maar ook zeker bij de volwassenen. De volwassenegroep bestaat uit judoka’s van verschillende niveaus en leeftijden en vormen al jaren een hechte groep.

De club is inmiddels uitgegroeid naar ongeveer 60 leden in de leeftijd van 5 t/m 60+. Je bent nooit te oud om met judo te beginnen. Bij Sei Do Neer is iedereen welkom!

Kom ook een aantal proeflessen meedraaien en ervaar het zelf.


Kalender

december 2018
M D W D V Z Z
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Meest recente berichten